معماری مدرن چیست؟

معماری مدرن چیست؟ معماری مدرن یا معماری نوگرا، نگرش اجتماعی و فرهنگی هنری مدرنیسم را توصیف می کند. در معماری مدرن، مفاهیم و فرم های تاریخی، حذف شده اند و ایده های ترکیبی و نو، کارکرد بالایی دارند. از شیوه های معماری مدرن می توان به سبک آرت دکو، معماری آلی، چمنزار و بین المللی اشاره کرد. علاوه بر این که سبک مدرنیسم در معماری کاربرد دارد، در بیان هنر، ادبیات و موسیقی هم از سبک مدرنیسم استفاده می شود. کاربرد اصلی سبک مدرن در رد قوانین از پیش تعیین شده، سنت ها و آیین گذشته می باشد.

سبک مدرنیسم، پس از جنگ جهانی اول، حدودا در قرن بیستم به وجود آمد. از این رو، با تحول مهندسی و بروز شدن مصالح ساختمانی، معماری مدرن ایجاد شد. با تغییرات و پیشرفتی که در عرصه معماری رخ داد، معماری مدرن جایگاه ویژه ای پیدا کرد. از مشخصات معماری مدرن می توان به حذف تزئینات اضافی و کنار گذاشتن معماری کلاسیک اشاره کرد. معماری مدرن یا معماری نوگرا با سازماندهی شهری، سبک مدرنیسم را اجرا می کند. معماری مدرن موجب افزایش جمعیت شهری، مهاجرت و رونق صنایع شد. با گذشت زمان، معماری مدرن با ویژگی های هر ناحیه، تغییر کرد. از این رو، معماری مدرن یا معماری نوگرا در هر ناحیه، متفاوت می باشد.

اصول معماری مدرن

·        فقدان تزئینات

اصول معماری مدرن چیست؟ یکی از اصول معماری مدرن، حذف تزئینات می باشد. به عبارتی می توان گفت که معماری مدرن یا معماری نوگرا، ساده است و از تجملات، فاصله دارد. معماری مدرن با استفاده از اتصالات و جزئیات ساده، اجرا می شود.

·        تاکید بر فرم های مستطیلی و خطوط افقی و عمودی

یکی از اصول معماری مدرن، طراحی شکل و شمایل خانه ها به صورت مربع و مستطیل می باشد. استفاده از اشکال عمودی در کنار خطوط افقی در معماری مدرن، کاربرد بالایی دارد.

·        سقف های مسطح

پیش تر اشاره شد که در معماری مدرن از خطوط افقی استفاده می شود. استفاده از سطوح افقی و سقف های مسطح در سبک مدرنیسم جزو اصول معماری مدرن می باشد.

معماری مدرن چیست؟

·        استفاده از مصالح ساختمانی جدید و سیستم های مدرن

مطابق اصول معماری مدرن، استفاده از ستون های فولادی به شکل اکسپوز، بلوک های بتنی، کف های بتنی و خرپاهای فولادی با دهانه های عریض در اولویت است. استفاده از سیستم های گرمایشی تابشی در معماری مدرن حائز اهمیت می باشد.

·        استفاده از مصالح سنتی با روش های جدید

از مصالحی اعم از چوب، آجر و سنگ در سبک مدرنیسم استفاده می شود تا سبک مدرنیسم، جلوه بیشتر پیدا کند. از این رو، مهندسان، روکش های چوبی سنتی با روکش های عمودی ترکیب می کنند تا در صفحات بزرگ و صاف از آن ها استفاده می کنند. در سبک مدرنیسم از آجر و سنگ ساده در صفحات مستطیلی، استفاده می شود.

·        تاکید بر اصالت مصالح

مهم ترین اصل معماری مدرن چیست؟ در معماری مدرن به جای رنگ آمیزی مصالح، لکه گیری می شود تا طبیعت مصالح، حفظ شود. علاوه بر حفظ ویژگی های طبیعی مصالح، بافت مصالح هم حفظ می شود. از این رو، زیبایی مصالح بیشتر جلوه می کند.

·        ارتباط بین فضاهای داخلی و سایت

یکی از اصول معماری مدرن، استفاده از شیشه در جداره های بیرونی می باشد. از این رو، زیبایی فضا و منظره بیرون به داخل ساختمان هدایت می شود. به این ترتیب، مناظر دلپذیر بیرون را می توان از داخل تماشا کرد.

·        تاکید بر فضاهای داخلی باز و روان

در گذشته، فضاهای داخلی با دیوار و در، بسته می شدند. برای مثال، آشپزخانه ها دارای دیوار و در بودند ولی امروزه، در فضای داخلی، دیوار و در وجود ندارد. در معماری مدرن، سالن نشیمن، سالن غذاخوری و آشپزخانه ها فاقد دیوار و در هستند و تمام بخش های داخلی به یکدیگر پیوسته می باشند.

·        استفاده از شیشه و نور طبیعی

یکی از اصول معماری مدرن، استفاده از پنجره های قدی می باشد. در گذشته، پنجره ها، دریچه کوچکی بودند که به بیرون باز می شدند ولی امروزه، پنجره های قدی، نور طبیعی را به فضای داخلی ساختمان های مدرن، هدایت می کنند.

استفاده از آفتاب و سایه در معماری مدرن

اجرای سبک مدرنیسم

در طراحی خانه ها با استفاده از معماری مدرن، مهندسان از انرژی های طبیعی بهره می برند. برای مثال، در فصل زمستان از گرمای خورشید برای تامین انرژی مورد نیاز استفاده می شود. در فصل تابستان، برآمدگی های طولانی و دهانه های فرورفته با سایه اندازی ساختمان موجب خنک شدن فضای داخلی ساختمان می شوند. از این رو، مهندسان با طراحی درست و اصولی، ساختمان های مدرن و جدید را می سازند.

انواع جنبش های معماری مدرن

جنبش های معماری مدرن چیست؟ جنبش های معماری مدرن شامل موارد زیر می شود:

1- آرت دکو (نشان دهنده زرق و برق، تجمل، شکوه و پیشرفت تکنولوژی)

2- بروتالیسم (استفاده در ساخت و ساز ساختمان های سازمانی)

3- معماری ساخت گرا یا کانستراکتیو (هدف ایجاد اجتماعی کمونیستی)

4- معماری ساختارشکنی (نشان دهنده یکپارچگی، تقارن و هماهنگی)

5- نئوپلاستیک (متشکل از فرم های ساده و رنگ های اصلی)

6- اکسپرسیونیسم (یکی از سه سبک غالب معماری مدرن)

7- معماری آینده نگر یا فوتوریستی (طراحی شده با خطوط طولانی پویا، رنگ های قوی، حرکت، سرعت و جنبش)

8- جنبش باغ شهر یا گاردن سیتی (دسترسی آسان به امکانات شهری و روستایی)

9- معماری های تک یا اکسپرسیونیسم ساختاری (پلی بین پست مدرنیسم و مدرنیسم)

10- سبک بین المللی (طراحی شده با استفاده از مصالح سبک، تاکید بر حجم، مواد صنعتی، تزئینات و رنگ، فرم های مدولار و سطوح صاف)

11- سبک متابولیسم (هدف ایجاد نظم اجتماعی در طراحی شهرها و روستاها)

12- سبک مدرن میانه (استفاده در معماری، گرافیک و طراحی محصولات)

تمایز معماری مدرن با سایر سبک ها

تمایز سایر سبک ها با معماری مدرن چیست؟ در معماری مدرن از فناوری های جدید، تکنیک های جدید ساختمانی، مصالح ساختمانی بروز، ترکیبات جدیدتر و انطباق مواد با یکدیگر استفاده می شود.

معماری مدرن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *